fbpx
JeffVanB: 其他香港隊伍一直進步緊

昨日CS:GO 香港大師賽經過了兩日Online階段後決出最後兩強,賽後TomorrowLAN團隊找來了Only One Word的JeffVanB接受訪問。

TomorrowLAN: 首先恭喜你們殺入CS:GO 香港大師賽 2021決賽,對於兩年半以來再次有LAN打有什麼感受?

JeffVanB: 呢兩年黎忍左好耐啦!依家終於有得打LAN,心情真係好興奮又期待,希望到時會係一場精彩既比賽。

TomorrowLAN: Only One Word你們對於今次比賽Online階段的自己隊伍表現會比幾多分?

JeffVanB: 我唔會好低分:D 90分啦。盡管比賽過程有失誤,不過後面都會叫醒番。畢竟比賽一定有更多壓力及失誤。

TomorrowLAN: 我們留意到你們三場賽事首個Map Ban就是Inferno,Inferno這張地圖是不是一直不會在OOW的比賽上出現?

JeffVanB: 係啊….主要原因因為張圖好細張,需求配合,道具,其他因素。相反更食少左槍法,所以內部決定左首BAN Inferno。

TomorrowLAN: Only One Word今次起八強階段對上NO IDEA既時候,你們Map Pick選擇了Ancient ,Ancient這張地圖是不是已經融入了你們隊伍的地圖池內呢?

JeffVanB: Ancient呢張圖我地已經研究過唔少,已經準備好作戰,畢竟決賽係bo5。

TomorrowLAN: 而四強階段面對DNDL時,第二張地圖為DNDL的Nuke,是什麼原因令到比分在下半場出現膠著的情況?

JeffVanB: NUKE係一張圖係好CT MAP既圖,上半場8:7換邊其實未如理想。下半場手槍局沒有拿下變得更劣勢,仲要有局我入到Bomb Site準備裝Bomb,EAC踢左我xD 個Round我感到好愧疚。不過後面經多幾局既教訓,發現左對面既弱點,隊友亦都心態夠穩定,彼此相任,做好配合。取得勝利。 呢場十分精彩。GGWP

TomorrowLAN: 你們目前是整個賽事唯一一支隊伍沒有輸掉任何一張地圖的隊伍,是否證明了你們與其他香港隊伍還是有著一定的差距?

JeffVanB: 未贏到冠軍其實證明唔到任何野,不過可以望到香港隊伍其實係一直進步緊。

TomorrowLAN: 接下來你們將會LAN決賽面對有新陣容的Yimagen,你們覺得會有大多勝算?

JeffVanB: 畢竟對面係新陣容,對對面既隊伍風格唔熟,希望呢幾日可以做多D功課提高勝算!

TomorrowLAN: 隨著因為今次Terryyy身處澳洲未能出戰今次比賽,CroSSx需要為隊伍Stand-in。那在未來的賽事OOW會不會參照歐美隊伍組成6人陣容名單或讓CroSSx於特定地圖上場呢?

JeffVanB: 有機會。CroSSx冇乜比賽經驗,今次係CroSSx有代替Terryyy既機會,所以佢都會好用心咁盡力打好成績。 Terryyy只能夠講可惜佢身處澳洲,佢係一名好有潛質既選手。只不過佢打香港比賽都100PING,表現未係最好。

感謝你們接受TomorrowLAN訪問~~~

如想了解更多對CS:GO 的資訊,請密切留意並跟隨我們的社交網站TwitterInstagramFacebook訂閱我們的官方網站推送通知 CSGO.HK以便取得事件最新動態及其他CS:GO最新消息。

2
like
2
love
0
haha
1
wow
0
sad
1
angry

你可能還喜歡...

Hax Kase Cup Master Season 3預選賽第二輪賽程公佈

Hax Kase Cup Master Season 3預選賽第二輪賽程公佈

閱讀更多
Virtus.pro將SANJI換成FL1T備戰PGL Major 2021

Virtus.pro將SANJI換成FL1T備戰PGL Major 2021

閱讀更多
Gambit及Movistar Riders受邀參加V4 Future Sports Festival 2021

Gambit及Movistar Riders受邀參加V4 Future Sports Festival 2021

閱讀更多
Yz1及Nuko加入CatEvil

Yz1及Nuko加入CatEvil

閱讀更多