fbpx
PsyCh0: 戰況膠著及隊伍經濟出現問題 令到隊伍無法取下Nuke這張地圖

隨著CS:GO 香港大師賽經過了兩日Online階段後決出最後兩強,賽後TomorrowLAN團隊找來了Do Not Disturb La的PsyCh0接受訪問。

TomorrowLAN: 你們今次殺入CS:GO 香港大師賽 2021四強,對於這次成績滿唔滿意?

PsyCh0: 唔太滿意,唔係因為輸咗比對手,而係練習唔夠,令戰術發揮唔到應有既效果。

TomorrowLAN: Do Not Disturb La你們對於今次比賽Online階段的自己隊伍表現會比幾多分?

PsyCh0: 40分,好多地方可以做得更好。而且我哋比較缺乏經驗,好多時候比賽都打得唔夠自信,心態方面需要多作調整。

TomorrowLAN: 我們留意到你們16強及8強賽事首個Map Pick就是Vertigo,但是四強是面對OOW就沒有選擇這張地圖,當時是什麼考慮令到Vertigo沒有出現呢?

PsyCh0: 因為對上GR Gaming (Xenergy) 既時候團隊出現嚴重失誤,令隊友對呢張地圖信心大減。

TomorrowLAN: 你們8強面對Xenergy時選擇了Vertigo,上半場T side以12:3大幅領先,但是下半場被Xenergy comeback先取得match point,隊伍當時是出現什麼狀況而令到比賽需要進入加時?

PsyCh0: 好似之前咁講 A區防守出現失誤但當下無法解決好彩最後穩住而贏下加時。

TomorrowLAN: 四強在OOW的Dust II上,雖然上半場以6:9臨時落後,但是換邊後OOW進攻打法,好像令到DNDL無所適從?

PsyCh0: 上半場打法出現失誤導致輸咗唔少回合,所以我哋ct採用比較aggressive嘅打法,可惜唔太奏效。

TomorrowLAN: 你們在四強第二張地圖在自己所選的Nuke,曾一度領先13:11但最後被OOW反勝,當時隊伍出現什麼問題令到無法拿下Nuke這張地圖?

PsyCh0: 經濟可能係我地要留意既地方,好多時候我哋都起唔到狙同大槍,贏嘅round都贏得好tough。

TomorrowLAN: 今次是kenNY從EMC轉投DNDL後,首次以DNDL成員身份出戰香港賽事,kenNY的加入有沒有令隊伍風格帶來改變?

PsyCh0: kenNY係一個比較有經驗嘅選手,加強咗團隊的基礎實力同埋地圖意識。

TomorrowLAN: 你們隊伍是香港CS中在亞洲比賽相對活躍的一群,你們在與亞洲隊伍交手時,他們的打法與香港隊伍有沒有明顯的分別或差別在於那裡?

PsyCh0: 香港隊伍比較著重槍法同個人實力,但亞洲既打法同埋戰術會比較多。

TomorrowLAN: 接下來DNDL會有什麼目標?

PsyCh0: 希望未來可以喺本土同亞洲賽事拎到更好成績。

感謝你們接受TomorrowLAN訪問~~~

PsyCh0: thanks xd

如想了解更多對CS:GO 的資訊,請密切留意並跟隨我們的社交網站TwitterInstagramFacebook訂閱我們的官方網站推送通知 CSGO.HK以便取得事件最新動態及其他CS:GO最新消息。

5
like
4
love
1
haha
1
wow
0
sad
0
angry

你可能還喜歡...

smooya離開Movistar Riders 加入fnatic試訓

smooya離開Movistar Riders 加入fnatic試訓

閱讀更多
00Nation將HEN1及LUCAS1放入後備名單 fer加盟

00Nation將HEN1及LUCAS1放入後備名單 fer加盟

閱讀更多
fnatic與JW 解除合約

fnatic與JW 解除合約

閱讀更多
Checkmate勝出蒙古內戰! 迎來隊史Funspark首冠

Checkmate勝出蒙古內戰! 迎來隊史Funspark首冠

閱讀更多